Luft til vand varmepumper med tilskud

Få en varmepumpe med tilskud

Tilskud gør det markant billigere at få udført energirenoveringer. Samtidig har du udsigt til en lavere varmeregning, og du gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2.

Du kan sagtens søge tilskud allerede nu, selvom du f.eks. først vil udføre din boligforbedring næste sommer. Du har nemlig to år til at gennemføre projektet.

Læs mere inden du går i gang

 

Se her hvad du kan få i tilskud til en varmepumpe

 

 

Du kan reducere dine varmeudgifter væsentligt, hvis du udskifter et gammelt oliefyr med en luft til vand-varmepumpe

 

Står du over for at skulle udskifte et gammelt oliefyr eller gasfyr, kan du overveje en luft til vand-varmepumpe, hvis du ikke har tilstrækkeligt haveareal til et jordvarmeanlæg. Du kan spare op imod halvdelen af din varmeudgift.

Klik for at se foto i stor udgave.
 

En luft til vand-varmepumpe kan ligesom en væske til vand-varmepumpe (jordvarmeanlæg) anvendes til både rumopvarmning og varmt brugsvand.

Hvordan fungerer en luft til vand-varmepumpe?
En luft til vand-varmepumpe udnytter varmeenergien i luften, og den kan levere tilstrækkelig varme til din bolig året rundt, også når der er frostgrader i luften. Den består at en udedel og en indedel.

Varmepumpen bliver placeret i en boks uden for dit hus.
Udedelen består af en anlæg med en ventilator, som placeres i umiddelbar nærhed af dit hus. Ventilatoren trækker udeluften forbi en varmeveksler. Her overføres varmen i luften til et kølemiddel, og ved hjælp af en kompressor i varmepumpen hæves trykket og derved temperaturen i kølemidlet.

Det er samme princip som i et køleskab, hvor varmen trækkes ud af luften inde i køleskabet og afgives på bagsiden.

Det opvarmede kølemiddel ledes via isolerede rør ind til varmepumpens indedel, hvor kølemidlet opvarmer vandet. Derefter løber afkølet tilbage til varmepumpen, hvor det på ny opvarmes.

Inde i huset består anlægget som regel af en lille "indedel" med styreelektronik. Der findes varmepumpemodeller, hvor kompressoren er placeret i indedelen i stedet for i udedelen.

Varmepumpen skal have strøm for at fungere, men en luft til vand-varmepumpe leverer typisk ca. 3 kilowatt varmeenergi for hver kilowatt el, den forbruger. Derfor er varmepumpen økonomisk attraktiv.

I meget kolde perioder (under -10 grader), eller hvis flere af husets beboere bruger meget varmt vand samtidig, kan det knibe med at holde temperaturen oppe. Derfor vil man for at sikre varmt vand ved spidsbelastninger normalt have en elpatron monteret i varmtvandsbeholderen.

Den økonomiske fordel ved en luft til vand-varmepumpe er en smule mindre end ved et jordvarmeanlæg. Til gengæld kræver jordslangerne til et jordvarmeanlæg, at du som udgangspunkt har dobbelt så mange kvadratmeter tilgængeligt haveareal som det boligareal, der skal opvarmes. Så hvis du ikke har have nok eller ikke ønsker din have gravet op, er luft til vand-varmepumpen et godt alternativ. Selve investeringen er også mindre til en luft til vand-varmepumpe end til en væske til vand-varmepumpe.

Kilde: Bolius.dk

Du kan spare penge på varmeregningen, hvis du udskifter det gamle fyr med en luft til vand-varmepumpe.

Vi lever af vores gode rådgivning

Vi har fingeren på pulsen og vi er uafhængige af producenterne.
Det betyder, at vi altid rådgiver dig udfra dine behov. Det er din sikkerhed for en god oplevelse og den rigtige pris..

I 2019 blev vi kåret som årets varmeservice firma i Danmark, det er vi faktisk ret stolte af.

Derfor skal du handle med os:

  • Personligt besøg, hvor vi nøje gennemgår dit/jeres behov
  • Tilbud fra os efter få dage.
  • Tilbuddet gennemgås i deltajer med dig. (det er vigtigt for os at du er 100% klar over hvad du siger Ja eller nej til)
  • Vi sørger for dokumentation til eventuelle energitilskud
  • Installationsdage aftales.
  • Når installationen er færdig, får du en grundig gennemgang af de vigtigste funktioner.
  • Gratis telefonsupport, hvis du har spørgsmål.